Haydn, Mozart és Beethoven műveit vezényli a Gilbert Varga a pécsi Kodály Központban

Oboa

Pécs, 2019. április 27., szombat (MTI) – Haydn, Mozart és Beethoven egy-egy művét dirigálja Gilbert Varga, a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) új vezető karmestere május 9-én a pécsi Kodály Központban – közölte az együttes az MTI-vel.

Elsőként Haydn Az este szimfóniája hangzik el, amely egyike a szerző első Magyarországon született szimfóniáinak. Ezt követi Mozart oboaversenye, amelyet a zenekar a magyar oboisták legendás detmoldi professzorával, Kiss József Liszt-díjas oboaművésszel játszik.
Az est második felében Beethoven negyedik szimfóniáját hallhatja a közönség. A mű a hősies hangvételű Eroica párja, amely azonban lényegesen ritkábban hangzik el, mint a harmadik szimfónia – hívta fel a figyelmet a kommüniké.
Jegyek a Kodály Központ jegypénztárában és a jegymester.hu oldalonvásárolhatóak a koncertre.

bbg \ pmg

MTI 2019. április 27., szombat 11:13

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →