Nemzetközi portugieserszemlét és borkóstolót rendeznek Pécsen

Vörösbor

Pécs, 2019. április 19., péntek (MTI) – Nemzetközi szemlét és borkóstolót tartanak a portugieser népszerűsítésére április 25. és 28. között Pécsett és Villányban – közölték a szervezők az MTI-vel.

Mint írták a hetedik Portugieser du Monde elnevezésű megmérettetésre hat országból küldtek mintákat, így ez alkalommal német, osztrák, szlovák, horvát, szerb és magyar borok között dől el, melyek lesznek a verseny legjobbjai.
A verseny zsűrijében helyet kapó indiai, mexikói, amerikai, spanyol, dán, olasz, brit, lengyel, szerb és magyar szakértők négy kategóriában keresik a champion-díjast: a friss, 2018-as portugieserek, a régebbi évjáratú fajtaborok, a fele résznél több portugiesert tartalmazó házasítások és a különlegességek között.
A fajtaversenyt április 26-án tartják, amikor a nemzetközi zsűri a villányi Bock Borászat konferenciatermében kóstolhatja meg a benevezett borokat, majd a külföldi szakértők egy félnapos villányi borvidéki túrán is részt vesznek – derült ki a tájékoztatásból.
Másnap, 15 és 20 óra között, a pécsi egyetem Szántó Kovács János utcai aulájában adják át a champion díjakat, az aranyérmes és ezüstérmes boroknak járó elismeréseket, valamint itt kóstolhatja meg a nagyközönség is a nevezett borok egy részét.
A portugieser kékszőlőfajta egész Közép-Európában elterjedt, de sokszor lebecsülik – fejtette ki korábban az MTI-nek a verseny főszervezője, Győrffy Zoltán. A Portugieser du Monde célul tűzte ki, hogy azokat a termelőket fogja össze, akik hisznek a fajtában, annak jövőjében, és tesznek is érte – fogalmazott.

bbg \ pmg \ bsa

MTI 2019. április 19., péntek 13:12

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük