Mozart legismertebb operáját tűzi műsorra a Pannon Filharmonikusok zenekar Pécsen

Nagybőgő

Pécs, 2019. április 17., szerda (MTI) – Mozart legismertebb operáját, A varázsfuvolát tűzi műsorra a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) német nyelven, magyar feliratozással, Hábetler András rendezésében április 30-án a pécsi Kodály Központban – tájékoztatta az együttes szerdán az MTI-t.

A rendező arról ismert, hogy interpretációival képes mindenki számára érthetővé és élvezetessé varázsolni a műveket – hívta fel a figyelmet a közlemény. A darab a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar (PTE-MK) opera tanszakos növendékeinek vizsgaelőadása, amely a Pannon Filharmonikusok és az egyetem többéves együttműködésének keretében jön létre idén is.
A végzős hallgatók mellett olyan neves énekművészek lesznek hallhatóak, mint Horváth István, Szécsi Máté, Sóti Erika, Bognár Szabolcs és Bagdi Zoltán – sorolta az összegzés, arra is kitérve, hogy a pécsi egyetem zenekarát Kocsár Balázs dirigálja.
Az ismertetés szerit a rendezés egyik különlegessége, hogy rámutat arra, minimális kellékkel és díszlettel is lehet illúziót kelteni, színházat teremteni, miközben a külön erre a darabra létrehozott animációs film vetítése a közönség legfiatalabb és legidősebb tagjainak is még könnyebben értelmezhetővé teszi a színpadon látottakat.
A beavató operának is tekinthető Mozart-mű a két főhősének – Taminónak és Paminának – kalandjai során a nézők a szereplőkkel együtt élik meg, hogyan fejlődhet személyiségük az életben rájuk váró nehézségek közepette – írta a PFZ.

bbg \ pmg

MTI 2019. április 17., szerda 10:25

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük