Április elsejéig lehet jelentkezni a Zsolnay Fényfesztivál mapping versenyére

Pécs, Székesegyház

Pécs, 2019. március 6., szerda (MTI) – Április elsejéig lehet jelentkezni a pécsi Zsolnay Fényfesztivál legnagyobb attrakciójára, a Zsolnay Light Art nemzetközi fényfestő versenyre, amelyen a pécsi székesegyház homlokzatára kell háromdimenziós épületvetítést tervezni.

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye felidézte, hogy az előző években érkeztek művek a többi között Mexikóból, Spanyolországból, Chiléből és Indonéziából is.
A három év alatt nemzetközi viszonylatban is számon tartott megmérettetéssé vált verseny idei témája a “Pure light/Tiszta fény” – derült ki az írásos összegzésből.
A kiválasztott tíz legjobb alkotást a fesztivál ideje alatt összesen hat alkalommal – június 28-án, 29-én és 30-án este 10-kor, illetve 11-kor – láthatja a közönség. A verseny előtt az érdeklődők megtekinthetik az elmúlt évek legjobb műveit is.
A Zsolnay Light Art szakmai partnere, a verseny házigazdája idén is a nemzetközileg is elismert magyar mappingművész-csoport, a Kiégő Izzók.
A megmérettetés egyetlen kategóriában folyik, a nemzetközi zsűri által elbírált fődíja 5500 euró, a második helyezett 3000, a harmadik helyezett 1500 euró pénzdíjazásban részesül, valamint a zsűri által kiosztott díjakon felül idén is lesz közönségdíj – írták.
A Zsolnay Light Art Fényfestőverseny ingyenesen látogatható.

bbg \ pmg

MTI 2019. március 6., szerda 11:43

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük