A tök nem csak faragva, hanem levesnek is jó

Az ősszel együtt itt vannak a tökök is. A gyerek többsége általában a tökfőzelék hallatán fintorogni kezd. De miért kísérletezhetnénk egy finom sütőtökrémleves recepttel, ami talán elnyeri a tetszésüket. Ráadásul gyorsan megvan, így nem kell órákat töltenünk az elkészítésével.

Hozzávalók:

  • 1 kg sütőtök
  • 2-3 szem burgonya
  • 1 fej hagyma
  • 2 szelet bacon
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál curry
  • körömnyi friss gyömbér
  • 1 liter erőleves kockából
  • 2 dl tejszín
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítése:

A tököt és a burgonyát kockára vágjuk. A hagymát megpirítjuk a csíkokra vágott baconnel és a curryporral, hozzáadjuk a tököt és a burgonyát, felöntjük a levessel, belereszeljük a gyömbért, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Sózzuk  borsozzuk. Ha megpuhult a tök és a burgonya, akkor a botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, és egyet forralunk rajta. Önmagában is finom, de tálalhatjuk pirított tökmaggal.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.