Szerelemlakat

Amikor szerelmesek vagyunk, csak a másikkal szeretnénk lenni, mondhatni magunkhoz láncolni. Ebből az érzésből indult néhány évvel ezelőtt egy új hóbort világszerte: a szerelemlakat. A dolog lényege, hogy a szerelmespárok kisebb-nagyobb lakatokat aggatnak különböző helyekre, így jelezvén összetartozásukat.

Ez Pécsett már korábban is “divat” volt, hisz Pécsről a legtöbb embernek a Zsolnay Porcelángyár, és a Székesegyház mellett a “lakatos” utca jut eszébe.

A mai napig nem tudjuk, hogyan alakult ki a lakatos fal, sokféle legenda kering róla. Egyesek szerint a végzős diákok rakták ide a feleslegesé vált lakatjaikat, mások azonban úgy tudják, a házasságtörő asszonyok jeleztek így szeretőjüknek, hogy férjük éppen nincs otthon.

Csakhogy a lakatok itthon és külföldön is kezdenek egyre nagyobb problémát okozni. A városokban legtöbbször a szerelmesek találomra választanak helyet a lakatjaiknak. Rengeteg kerítésen, oszlopon találhatunk egy-egy lakatot, amihez rövidesen újabbak csatlakoznak.

Ezt unták meg az olaszok. Hiába alakítottak ki romantikus és szép helyeket, a szerelmesek továbbra is előszeretettel “lakatolták össze” a várost, nem kímélve a műemlékeket sem. Tavaly egy titkos program keretében harapófogóval kezdték el levágni a szerelem-lakatokat. Az indok egyszerű volt: a lakatokkal együtt a rozsda is ellepte ezeket a helyeket.

Azonban a szerelem nem ismer határokat. Erre egy példa, hogy a megtisztított helyeket másnapra ismét ellepték a lakatok.

Sokakban felmerül mi történik akkor, ha a pár szakít. Nos, mi is helyeztünk el évekkel ezelőtt a barátommal egy lakatot Pécsett, és a mi történetünk házassággal végződött…

A bejegyzés kategóriája: Család
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Szerelemlakat bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Balázs Boglár hozzászólása:

  Ez nagyon, nagyon érdekes volt.
  Csak azt nem értem én, tényleg, mi történik ha egsy pár szakít? Levágják a lakatot? Ne mondd, hogy mindenki összeházasodik azzal, akivel lakatol!! :-D

 2. eszter hozzászólása:

  Lehet, hogy igen, mert egyszerűbb, mint leszedni a lakatot :)
  De komolyra fordítva a szót, nem tudom. Ezen még sosem gondolkodtam.

 3. Vidi Rita hozzászólása:

  Mi tettünk lakatot, amikor ott jártunk, de már házasságkötés után. Az ér úgy? :) ))

 4. eszter hozzászólása:

  Rita! Együtt vagytok azóta is, nem? Akkor használ :)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>